Boldog Névnapot Herman !

Keresés

Eseménynaptár

< Április >
H K S Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Story PDF Nyomtatás E-mail
Írta: KT   
2012. március 26. hétfő, 17:48
A történet egy milliárdos fiatallal, Thierry Sabine-nel kezdődött, mikor egy autóversenyen eltévedt a libiai sivatagban. A kaland majdnem az életébe került, de végül is haza tudott térni Franciaországba, és elhatározta, hogy másokkal is megosztja az élményt. Az először 1978-ban elindított túra útvonala eredetileg a franciaországi Párizs és a szenegáli Dakar között vezetett, azóta politikai és más tényezők miatt ez többször is változott. A versenyzők kezdetben csak saját szórakoztatásukra indultak, de néhány év alatt megjelentek a rangos gyári csapatok.

Az első Honda győzelem 1982-ig váratott magára.   1986-ban az új V2-es 750-es motor futott be az első három és az 5.-6. helyen is ! A következő három évben sem ért senki a Hondák közelébe sem.
1988-ban megjelent az utcai változat a Honda XRV_650 Africa Twin.
Magyarországon a 90-es években elérhetetlen álom volt e típus, de még az ezredforuló környékén is volt, hogy egy évben csak 10 darab új AT-t kapott az importőr, annyira keresett modell volt (nyugat) Európában !
.
2001 tavaszán a GAU-s levelezőlistán összeismerkedett néhány túraendurós. Volt akinek már megvolt az Africa Twinje, volt olyan aki akkor vette...
Augusztusban Hegymagason volt az első márkatalálkozójuk, majd sorra szervezték a túrákat, ezekről bővebben a www.mgp.hu oldalon lehet olvasni.
2004 végére nagyobb, erősebb, divatosabb, de legfőképpen hosszútávú aszfaltos túrákra alkalmasabb motorokra ültek át..
Akik kijelölték nekünk az utat:  CSE, MGP, Tyutyu, Hunya, Toma, Roti...


2005 májusától kezdődik az új időszámítás !
2005  május 18.-án került bejegyzésre az Africa Twin Klub c. fórum az indexen, majd nemsokkal később Vegas elkészítette az első honlapot. A régi klub tagjai közül Tyutyu az újjáélesztett klubban is megtartotta tagságát, de később Ő is átült más típusra...
Augusztusban Szálkán, a Biges-Tenerés találkozó az első, amin a klubtagok személyesen is megismerhetik egymást. Ebben az évben még egy csepeli találkozó és a  siófoki évadzáró volt az egynapos túrák mellett.
2006-ban  elmaradoznak a korábban lelkes tagok, néhány egynapos túra az egész klubélet...
Ősszel azonban új tagok jönnek, az enyhe télen folyamatosan túrázunk !

2007. Tavasszal közös buli a Dr.BIG klubal Balatonfűzfőn. Augusztustól feldübörög a klubélet, erdélyi túra, új tagok, Trakostyánban a horvát és a szlovén márkatársakkal találkozó és egy fergeteges évzáró Egerben.
2008. A balatonfűzfői buli már önálló szervezés, 20 éves az Africa Twin ! A lengyel klub megjelenése mindenki máját megmozgatja ! Két hét múlva csapatunk portyázó hadként vonul a lengyelek találkozójára Kletnoba... Nyár végén Deseda tónál, év végén Egerben buli. Közte sok motorozás és meghívás aHonda Márkaklubok Szövetségének alakuló gyülésére.
2009. Balatonedericsen nyitunk, Fűzfőn nyaralunk és ismét Egerben zárunk. A HMSz standon klubunk bemutatkozik a nagyközönség és a motoros társadalom felé. Elmegyünk az Osztrák AT Treffenre
2010. Tavasszal Fonyód, amire még Hollandiából is érkeznek ! Sajnos az időjárás nem túl kegyes... Nyár végén új tagunk, Slambuc fedőnéven bemutatkozó találkozót szervez a Mátrába. Augusztusban balesetben elveszítjük a legjobb lengyel barátunkat, Ízit. Temetésére ketten elmennek... Év végén mégegy bemutatkozó: Halászi találkozó
2011. Balatonfűzfő immár törzshelyünk. Ízi emlékére megrendezik az 1. Ízi Meetinget, ott vagyunk. Nyár elején plitvicei, végén bertesgardeni túra. Év végén Halászi-II.
2012. Sajnos klubunkat is utolérte a tipikus magyar széthúzás...
Egy motorcsere után volt aki úgy gondolta, hogy az egész klubot miatta át kell alakítani vegyes, csak a barátságon alapuló túraenduró klubbá... és ebben társrakra is talált, akik szntén egyéni ambicióikkal bomlasztották a klubot!
Amikor nyilvánvaló lett, hogy a többség ezt nem akarja, kaptunk egy levelet:

-
Brasil
márc. 25. (1 napja)
Sziasztok!

Mostantol az AT Markaklubos dolgokat
KT-val targyaljatok meg.

Legyetek szivesek levenni a levelezolitarol.

Koszonom mindenkinek az eddigi turelmet es egyuttmukodest.

Koszonettel:

-- 
Brasil

...és egyszer talán megéljük, hogy ő is leveszi a saját levelező listájáról a klubtagjainkat !!!

Mi viszont -akik az eredeti irányvonalat tartjuk fontosnak-  a Honda Hungary támogatásával itt folytatjuk !

africatwin.eu"Volt egy ÁLOM.... Aztán egyszer megvalosult, és 6 évig voltunk együtt sok szép helyen......
Aztan hűtlen lettem és váltottam...
Régen csináltunk egy csapatot akiknek ez volt a közös ÁLOM.... sajnos mind hűtlenek lettünk...
Lett egy új nemzedék, kiknek szinten van egy közös ÁLMA és alkottak egy új csapatot..
És ezen nemzedék megemlékezett a hűtlen ősökről és meghívták őket...
Köszönjük... "
// Tyutyu

Módosítás dátuma: 2015. május 10. vasárnap, 18:43
 
Felhotérkép Magyarországról
Felhotérkép Magyarországról

Hotérkép Magyarországról
Hotérkép Magyarországról

Széltérkép Magyarországról
Széltérkép Magyarországról

Forrás: www.idokep.hu
Africa Twin Owners Club Hungary © 2005-2009 africatwin.eu -